viernes, 30 de noviembre de 2007

El Tour del congo

Amics i amigues:
Com que esstic a punt a punt, me'n vaig amb el jefe a fer una volta de 5 dies pel congo. Sera rapida i fugac pero com a minim veure la part del'ESt
Dilluns Kisangani
dimart Bunia
Dimecres Goma
Dijous Bukavu
Divendres cap a casa a Kinshasa
Sera una jornada esgotadora que comencara el dilluns a les 5 del mati fins el divendres a les 20h.
No se pas quants avions haure d'agafar i quants helicopters per fer aquesta volteta.
tot aixo si no esclata cap conflicte i si la ONU no te modificaions en els seus vols de darera hora ( no es el primer cop)
Per tant aquesta setmana poca cosa podre esciure
en definitiva que tot vagi mot i molt be!!

lunes, 26 de noviembre de 2007

Diumenge a can Kabila


La urna

La mani del mati: noteu que no tenim retrovisor..ens l'han robat..i la alarma no ha sonat!!

Aqui diu: "Mai traeixis el Congo"


Pluja des de casa

Can Kabila, vista general

Detall de can Kabila

Quiero un Donuts!

Aqui reposa en Mezee Kabila

Si amics..Ahir varem a anar amb en diego a mostrar els nostres respectes ( i a satisfer la nostra assedegada curiositat), al Pare Kabila, o sigui qle que fou el president despres de Mobutu. A forca d'un cop d'estat el payo va aconseguir el poder deixant clavat i exiliat en Sese Seko, un dictador despota.

Kaila; que era un general, va passar a ser el president. Pero el van pelar fa uns quants anys auan estava de visita a Ruanda ( o Uganda o Burudni). Sembla ser que un escolta seu el va matar.

Ara el president del Congo es el seu fill en joseph Kabila, covertit en Don Pepito, per a tots nosaltres.

El Pare Kabila ( en Lorenzo), esta enterrat en un lloc solitari davant del palau presidencial, vigilat per una tropa adormida que no te cap mena de problema en demanar-te unsoborn si vols visitar el mausoleu.
El Mausoleu es troba en un lloc lleig i kitsh, amb una tomba a terra, de vidre, amb un cofre a sota on deu reposar en Kabila ( per si de cas hi han posat un ventilador). el lloc es solemne pero no deixa de fer-te riure la pompositat del lloc. una estatua del senyor aquest aixecant el dit demanat un donut, es postra davant l'entrada. el lloc es sovietic, amb unes flames de plastic, uns lleons mal fets i una mena de jaima de ciment que ja s'esat fent malve.

En definitiva un lloc que vol ser pompos pero que no deixa de ser una gran broma per a uns occidentals com naltros. el de Lenin pot tenir sentit per la epoca en que es feu pero ara per ara...una urna amb un taud blanc mig despintat, una guarda que no es quadra davant del mort ( estan fumant i demanant que apaguis el telefon) i una flama eterna de plastic ( el gas es car)...



re suna brometa.



Sort que haviem diant com uns snyors a cas aamb un ampolla de Fastino VII que si no....

Aapa macos

Avui fa una calro que no et deixa fer res de res!!Quin pal ..vosltres fret i aqui que no deixem de tenir l'AC conectat..uf....

Poso tambe una foto de la pluja d'ahir i d'una cursiosa manifestacio que hem vist aquest mati pels carrers de Kinshasa..tots portaven rams ( eren Rameres) i eren les 8:45...aqui les coses es fan de bon mati!