miércoles, 24 de octubre de 2007

Diplomatic Farra

Aquí estamos otra vez emitiendo des de Congo. Hoy ha habido una farra diplomática en el Congo Batiment. Celebraban no se que del día de las Naciones unidas tope yeah! Estaban todos los jefazos, y representantes de todos los países, des de diplomáticos hasta la soldadesca. La flor y nata de la MONUC y agencias adyacentes. Curioso ver a los altos diplomáticos con la corbata y el traje negro con un sol de justicia en el patio de armas…


Las siguientes fotos son una muestra de lo que hemos podido ver con Diego. Ah1 una curiosidad, el Sr. Embajador de España nos ha venido saludar el mismo…es majo Miguel..Es lógico..en la fiesta que dio del 12 de Octubre fuimos los últimos en llegar y los últimos en irnos de su residencia ( de hecho nos echó la policía nacional que aquí tienen a 3 miembros del cuerpo destacados). Como veis todo continua igual y aunque estemos en el congo siempre nos tenemos que ver inmersos en incidentes.











Este sr es de la limpieza y se llama Joseph quiere unos zapatos de Elche.

Joseph y yo fuimos los mas aplaudidos a lo Faemino y Cansado (solo Diego aplaudio)

En las fotos se ve la gente de mono azul, los encargados del mantenimiento del local, unos tipos simpáticos como Joseph, en la foto, que nos enseña un poco de Lingala, el idioma local! Estos señores son afortunados ya que cobran la friolera de 8 (ocho) dólares al día, un dineral para un país como este….























Este nino vestido con pieles de verdad no tenia cara de nada....

Tambien estaba un señor del bigotito, aprecido a Eduado Mendoza: era Mr Swing, el capo de la MONUC, un UN 100% de graduación política…el niño y el señor de las pieles (pieles de verdad) son una muestra de tribu congolesa con su traje de gala…Ya veis, esto es increíblemente distinto…

Y por supuesto con las “Cupure” de luz de hay por aquí a veces nos quedamos mas colgaos que un santo en una iglesia….Bueno eso es todo…Por aquí el calor no arrecia y sudamos las Primus de 2 en dos…de hecho no he cenado ni un solo día en casa..como lo iba a hacer si al llegar a casa no hay nada ni nadie…

Bueno nens y nenes…esto es la MONUC y la vida un UNV desdichado.

lunes, 22 de octubre de 2007

Diumenge familiar amb els micos...


un bonobo. un germanet potser nostre

Observeu el brac i la estructura del bonobo..som 100% iguals

La via del tren a les afores de kinshasa...tot i el peno sestat encara s'utilitzta..La nena tambe es tipica




El diumenge varem anar a veure els bononso amb la meva familia al congo: el Jordi, el diego I la Marie. Va ser un dia fantastic. Varem recorrer els carrers del barris periferics de Kinshas, una ciutat que s’exten a la riba del riu cngo..Els bononos son una especie endemica de ximpases del Congo, a la provincia de l’equador..Us he de dir que son iguals que nosaltres i que els seus muscles son talment els del nostres cos, aixo si molt desenvolupats.



Aquests son la Marie i el Jordi(el meu company de is de Barcelona)





El bitxos estan tancatas un un recinte molt ample de selva tropical on fa molta calor, i viuen alla cuidats..els veus en el seu habitat, anant munt i avall i saltant de branca en branca de manera sorprenent...Val la pena veure com viuen fora de les gabies dels nostres zoos, veure’ls relaxats en un toll d’aigua o pasturant en manada pel terreny.



Varem prendre una cervesta al costat d’un petit llac d’aigua marron..Aqui els expatriats mes nombrosos son els Libanesos que controlen els negocis i els uspermercats..son treballadors i organiztats i els caps de setmana els encanta fumar els seus narguiles i jugar a les cartes sorollosament.

Recorrent la ciutat ens anodem que la gent no estima gaire els membres de la MONUC ( Mission de l’Organization des Nation Unies au Congo). Esn veuen com a itrusos, antiocaptisc, forrats, que veninm a expoliar el pais..no enten l apraula voluntariat ni que la notra tasca qui es en so de pau.Tamb’e es cert que hi ha molt militars pero posiblement la seva presencia qui serveixi perque la gent no es mati pels cares i als pobles...Fem es de profe d’escola o d’arbitre qu no pas de forca militar...I a la nit anant a sopar varen intentar pispar la cartera al Jordi, de manera nnocent..quan varem apropoar-nos al payo ens va vacillar forca i la gent dels vosltatns ens va convidar a oblidar l’incident i a marxar..Tamb’e un payo es va posar tonto amb la marie, el tipic congolenyamb camisa i puro de diumenge que se la mirava perque li fes companyia...Evidentment els tres mascles del ramat ens varem posar a la defensiva, sense males puces tot ique alguna mirada inquisidores li varem llencar..En fi que aixo es el Congo i que a la nit i amb moltes cerveses a sobre (aqui la ampolla als bars es de 72cm) l agent s’esvalota i els 4 blancs no pasen desapercebuts..es a la nit i lluny del centre en que veus una mica mes de perill, una mica mes de rabia als seus rostres i una mica mes de sensaci’o d’uinseguretat. Pero no per aixo ens passarem el dia tancatts a casa que no hem vingut aixo.






Estic molt be i content tot i que de vegades els servidor de cartografia peta i ens quedem penjats, com avui al mat’i...Ah ! ja he cobrat el primer sou de UNV cosa m’aporta un grapt de dollars!